Dieta na masę – 4500 kalorii dziennie

dieta-na-mase-4500-kaloriiNasza oferta jest skierowana do osób, które pragną zwiększyć masę swoich mięśni. Oczywiście wiąże się to z dostarczaniem organizmowi odpowiedniej ilości kalorii i składników. W związku z tym postanowiliśmy wyjść temu naprzeciw i stworzyliśmy dwa warianty posiłków.

Jak wiadomo często je się oczami. W przypadku wyzwania jakim jest pochłonięcie aż 4500 kalorii, trzeba mieć czasami sporo motywacji. Dlatego też nasze menu jest zawsze kolorowe i pysznie pachnące. Dzięki temu łatwiej będzie pochłonąć tak duże porcje posiłków.

Różnice między jadłospisami:

Codziennie oferujemy inne menu i nawet jeśli korzystasz z naszych usług od dłuższego czasu to nie musisz się martwić o rutynę. Jednak zdajemy sobie sprawę, że istnieją różne upodobania i szkoły budowania masy. Poza tym każdy organizm jest inny, dlatego warto mieć wybór. Chodzi głównie o to, by wybrać pomiędzy bardzo chudym i mocno białkowym zestawem, który ma swoich wyznawców. Chociażby dlatego, że ogranicza do minimum konsumpcje tłuszczu. Natomiast drugą opcją jest postawienie na, nie tyle pustych kalorii, co po prostu dań z większą ilością tłuszczu. Istnieje teoria, że to właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku.

Pierwsza opcja – zero tłuszczu, dużo białka

Przykładowe menu w tym wariancie wygląda następująco:

I śniadanie – omlet z 7 białek i trzech żółtek, garść blanszowanego szpinaku oraz 100 g płatków żytnich + koktajl z bananów, awokado, jarmużu i nasion + suplementy na masę

II śniadanie – kanapka z polędwicą wołową, cebulą, ogórkiem kiszonym i sosem musztardowym na żytniej bagietce + surówka z tartej marchewki

Obiad – pół kurczaka z rożna + 200 g brązowego ryży + surówka z warzyw sezonowych

Podwieczorek – koktajl z bananów, szpinaku, odżywki białkowej i mango + baton energetyczny według naszego przepisu

Kolacja – serek wiejski ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką + dwie bułki żytnie z polędwicą + dwa jaja na miękko + suplementy na masę

Druga opcja – więcej tłuszczu, ale równie dużo białka

I śniadanie – trzy kromki chleba żytniego posmarowane awokado + jajecznica z 7 jajek z boczkiem i cebulą smażona na maśle + sok świeżo wyciskany z cytrusów

II śniadanie – ryż brązowy gotowany na mleku z bananami i jabłkiem + porcja owoców i warzyw na surowo

Obiad – udko od gęsi duszone w warzywach w sosie własnym + kasza gryczana polana sosem + zasmażana kapusta

Podwieczorek – trzy kanapki z chleba żytniego posmarowane masłem orzechowym + dwa banany

Kolacja – omlet z 5 jajek + guacamole + trzy kromki żytniego chleba